Olen Johannes Häkämies, Lahden Lutherin kirkon pastori sekä nuorten aikuisten työn koordinaattori. Olen alun perin lähtöisin Tampereelta ja opiskeluvuoteni kuluivat Helsingissä. Evankeliumi­yhdistyksen palvelukseen tulin vuonna 2009 ja vastuualueisiini kuuluivat Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo ja Kainuu. Idän vuosien jälkeen koitti aika tulla Lahteen.

Kohtaan työssäni monen ikäisiä ihmisiä. Toisinaan aikani kuluu seuroissa tai lähetyspiireissä, toisinaan nuortenillassa ja joskus esimerkiksi nuorten aikuisten toiminnassa tai inkeriläisten kanssa. Messutoiminta Vuorikadun kirkollamme on luonnollisesti keskeisessä roolissa omassa työnkuvassani. Tärkeäksi näen raamattukeskeisen julistuksen, joka ohjaa ehtoollisen äärelle. Jeesuksen armo tulee syntiselle aarteeksi. Ja kyse on juuri sinulle tulevasta toivosta. Tästä käsittämättömästä lahjasta on tärkeää julistaa lähellä ja kaukana.

On äärimmäisen upeaa saada olla työssä yhteisössämme, jossa vapaaehtoistyöhön on Jumala suonut niin upeita ihmisiä. Minut vihittiin papiksi vuonna 2012 Keltossa, Venäjällä, eli olen Inkerin kirkon pastori. Lahden seudun inkeriläiset ovat suuresti mielessäni. Pohdin myös suurta kysymystä, miten kalastaa Lahden alueella. Miten kohdata ja kutsua uusia ihmisiä Jumalan aarteiden hoitoon?

Lahden alueen työn lisäksi vastuullani ovat myös osa messutyöstä Kotkassa sekä valtakunnallinen nuorten aikuisten työ. Kotkassa käyn kerran kuussa ja nuorten aikuisten työssä pidän viikonloppuleirejä pitkin vuotta. Lisäksi kesällä vedän rippikouluja ja evankelisten opiskelijoiden vaelluksia.

  • Connector.

    Mukaan Johanneksen tukirenkaaseen?

    "Vanhimmat, jotka johtavat hyvin seurakuntaa, ansaitsevat sekä kunnioituksen että taloudellisen tuen, varsinkin ne, jotka tekevät työtä sananjulistajina ja opettajina." 1. Tim. 5:17


Tue pastorimme työtä liittymällä hänen tukirenkaaseensa. Rukoustuki ja mahdollinen taloudellinen panos ovat työn jatkumisen kannalta hyvin tärkeitä.