Pyhäkoulu messun aikana

Tervetuloa messuun koko perhe! Kirkkosalin takaosaan ja kahvitilaan on varattu muutama pöytäryhmä lapsiperheille. Kahviossa on leikkipaikka, jossa perheen pienimmät viihtyvät vaikka jumalan­palveluksen ja kirkkokahvien aikana.

Lastenhoitopöytä on wc-tilojen läheisyydessä, ja lastenvaunut saa kätevästi parkkiin eteisen vaunupaikoille. Kirkkokahvihetkeä ajatellen kirkosta löytyy myös pari syöttötuolia.

Joka sunnuntai messun saarnan aikana, loma-aikoja lukuun ottamatta, pidetään pyhäkoulu. Pyhäkoulussa rukoillaan, lauletaan, jutellaan, askarrellaan ja tutustutaan yhdessä Raamattuun.
Alakerran pyhäkoulutilaan lähdetään pyhäkoulunopettajan opastamana kirkkosalista ennen saarnaa. Ensikertalainen voi tulla tutustumaan vaikka oman vanhemman seurassa.

Junnuraamiksessa luetaan yhdessä Raamatun kertomuksia ja jutellaan uskon ja elämän isoista ja pienistä kysymyksistä.

Muutaman kerran vuodessa pidetään kaikenikäisille sopiva perhemessu, jonka laulut ja saarna on suunniteltu lapsille sopivaksi.

Sato-kerhossa on sanaa ja toimintaa kouluikäisille ja varhaisnuorille. Myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan. Tällä hetkellä kerho on tauolla. Kokisitko sinä kutsumusta tulla vetämään kerhoa ja viettämään aikaa varhaisnuorten kanssa muutaman kerran vuodessa? Ota yhteyttä pastoriin.

Erityisesti kesäkaudella perheet kokoontuvat messun jälkeen vapaamuotoisiin perhetapaamisiin, joissa on aikaa tutustua nyyttäreiden, saunomisen ja yhdessäolon merkeissä.

Lahden Lutherin kirkossa on lapsille tarjolla turvallinen, lapsiystävällinen ja viihtyisä yhteisö. Tänne kaikenikäiset ovat aidosti tervetulleita!

"Mitä olemme kuulleet,
minkä olemme saaneet tietää
ja mitä isämme ovat meille kertoneet,
sitä me emme heidän lapsiltansa salaa,
vaan me kerromme tulevalle polvelle
Herran ylistettävistä teoista,
hänen voimastansa ja ihmeistänsä, jotka hän on tehnyt." 

Ps. 78:3–4

Sleyn lapset ja lapsiperheet